Betaalterminal huren of kopen?
Via deze site ontvangt u een persoonlijke offerte of maakt u een afspraak met een erkend betaalterminal leverancier die werkt volgens het strikte UNIZO-charter, veilig en betrouwbaar!
CCV BelgiumUnizo

Een betaalterminal huren

Betaalterminal huurformule

De meeste handelaren kiezen ervoor om een betaalterminal te huren. Het is een soort van all-in huurformule meestal inclusief het onderhoud, een omnium garantie met permanentiedienst voor interventies (pechverhelping) inclusief het vervangen van eventuele te vervangen stukken en communicatiekosten voor enkele tientallen euro per maand. Het andere voordeel van een betaalterminal huren is dat je vrij eenvoudig een modernere betaalterminal kan huren in tegenstelling tot een gekocht toestel dat toch op een paar jaar wordt afgeschreven.

Het grote voordeel voor de handelaar is dat er geen grote investering moet gedaan worden om toch de klanten te kunnen laten genieten de voordelen van elektronisch betalen. De meerprijs die u betaalt bij een betaalterminal huren is niet zo enorm groot in vergelijking met er een te kopen. Enkele cijfers van verdelers tonen aan dat toch ongeveer 90% kiest voor een huurformule.

Wat in de formule bij het huren van een betaalterminal niet wordt opgenomen van kost in de huurprijs, zijn de kosten voor het verbinden van de terminal met de centrale computer om de transacties te kunnen laten doorgaan, de kosten van de transacties zelf en de toebehoren zoals printrollen, sokkels, lader, pin-pad-houder enz. Voor de kosten van de transacties zijn er nochtans ook zeer interessante formules op de markt die uw kosten van de verschillende betaalkaarten aanzienlijk verlagen. Voor meer informatie over het verlagen van kosten voor transacties, adviseren wij een afspraak met een expert.

Bij het huren van een betaalterminal, wordt er een contract voor bepaalde duur afgesloten waarin het bedrijf of de organisatie akkoord is om maandelijkse huur te voldoen voor de betaalterminal. Hierbij gaat men uiteraard wel zien naar de solvabiliteit van de organisatie of persoon die de betaalterminal wenst te huren. In de meeste gevallen zijn dit niet bepaald zware onderzoeken maar in de financiële sector is men nu eenmaal gebonden aan strikte regels om misbruik te voorkomen.

Hoe snel wordt een betaalterminal geleverd als ik wil huren?

Wanneer uw keuze om een betaalterminal te huren vast staat, zal de afgevaardigde van uw erkend leverancier langs komen om u alles uit te leggen en samen met u een aantal documenten in te vullen. Meestal gaat het dan over het huurcontract, documenten over de soorten betaalschema’s die u wenst aan te bieden en praktische afspraken.

Eens alle administratie verwerkt is door enkele bevoegde instanties, duurt het hooguit enkele dagen om uw betaalterminal definitief te kunnen huren. Uw betaalterminal leverancier zal het toestel komen installeren en u wegwijs maken over het gebruiksgemak.U hebt daarna nog vragen? Geen probleem, er staat een service desk ter beschikking om u à la minute verder te helpen. Immers kan je de klant niet laten wachten.

Moet het echter héél snel gaan, dan heeft uw leverancier gegarandeerd een alternatief voorstel om u voor enkele dagen of weken te depanneren met een voorlopige terminal. U wordt immers klant en service is belangrijk!

Hoeveel jaar moet ik de betaalterminal huren?

Via deze website kom je enkel in contact met een UNIZO erkend leverancier waar je een CCV betaalterminal bij kan huren met een contract van maximum 1 jaar. Deze heeft dan namelijk een overeenkomst ondertekend waarin duidelijke richtlijnen werden afgesproken om niet langer dan een jaar te verhuren. Lees meer over het UNIZO-charter.

Daarnaast zult u ook verdelers vinden die een huurcontract aanbieden tot zelfs vijf jaar.

Uiteraard ligt die keuze volledig bij u.