Betaalterminal huren of kopen?
Via deze site ontvangt u een persoonlijke offerte of maakt u een afspraak met een erkend betaalterminal leverancier die werkt volgens het strikte UNIZO-charter, veilig en betrouwbaar!
CCV BelgiumUnizo

Een betaalterminal kopen

Betaalterminal koopformule

De minderheid van de handelaren kiest ervoor om een betaalterminal te kopen. Vrij evident als je weet dat bij een betaalterminal huren quasi alle kosten zijn inbegrepen in het maandelijkse huurbedrag en je geen investeringen hoeft te doen. Nochtans zal de totaalkost op het einde van een aantal jaar lager liggen wanneer je een betaalterminal zou kopen in plaats van huren. Echter is het verschil niet zo denderend groot.

Wanneer je een kiest voor een betaalterminal kopen, heb je inderdaad wel een investering te doen. Voor sommige handelaren kan dat boekhoudkundig wel een interessante optie zijn maar we willen er toch even de aandacht op vestigen dat bij een betaalterminal kopen, je niet na bijvoorbeeld een jaar kan opteren om een andere moderne betaalterminal te vervangen door je ‘oude’.

Wat vrij vaak voorkomt bij handelaren die het gemak nog niet kennen van elektronisch betalen in hun zaak, is dat ze eerst een jaar een betaalterminal huren en daarna overstappen naar een betaalterminal kopen. Op die manier leer je de service van de leverancier kennen en weet je wat de vereisten zullen zijn bij een aankoop. Het risico op een foute investering wordt dan ook enorm beperkt.

Zijn er nog extra kosten wanneer ik een betaalterminal zou kopen?

Het verschil met huurformules is niet zo groot buiten het feit dat je uiteraard bij een betaalterminal kopen geen maandelijks huurbedrag meer moet voldoen. Alle andere kosten die in een huurformule als inclusief worden opgenomen, zijn dan bij een betaalterminal kopen meestal apart te betalen. Zo zal je wel de keuze krijgen om een omnium servicecontract af te sluiten, dit ben je dus niet verplicht maar is wel aan te raden. Wanneer je dagelijks een aantal verrichtingen te verwerken hebt, kan je je het niet veroorloven om uw klanten het comfort van elektronisch betalen te ontzeggen. Echter is het ook wel belangrijk te vermelden dat betaalterminals kopen of huren, vrij kwalitatieve bakjes zijn die niet zo snel een defect zullen vertonen, maar het kan altijd.

In tegenstelling tot de huurformules zal je bij een betaalterminal kopen wel een kleine kost van activatie en installatie betalen. Naast het in dienst stellen van uw terminal, betaal je ook apart de accessoires zoals printrollen, een batterijlader, de sokkel, enz.

Verder moet je bij een betaalterminal kopen toch rekening houden met ongeveer dezelfde kost voor de transacties. Deze staan los van uw keuze om een betaalterminal te kopen of huren en hangt puur van het aantal verrichtingen per maand af.

Een expert geeft u daar graag meer uitleg over, plan hier uw afspraak.